Naturfag

Spiselig naturfag

Bli med til Geitmyra matkultursenter der vi skal smake på havet. Vi tar naturfaget med inn på kjøkkenet når vi sløyer vår egen fisk, lager mat av ferske råvarer og lærer om hvor maten kommer fra. Vi blir kjent med mangfoldet i havet og lærer om hvordan vi kan ta vare på det som lever i sjøen. NB! Kun for 6. trinn.

Tryll med atomer

Alt er satt sammen av atomer. Vi eksperimenterer med vann og luft, har papirflykonkurranse og "gymforskning". Vi gjennomfører eksperimenter med sugerør og spiller "begrepstennis". Kurset er utarbeidet av Forskerfabrikken.

Naturfagsopplevelser i marka

Vi blir kjent med mange dyr og planter i nærområdet vårt når vi studerer samspillet i naturen i Sørkedalen. Bli med på kanopadling, klatring, sykling og andre spennende og lærerike aktiviteter med lærere fra Markaskolen. Vi er ute i naturen og i fysisk aktivitet hele dagen.

Kampen om klimaet!

Vi lærer om ekstremvær, gjør meteorologiske målinger, gjennomfører spørreundersøkelser og registrerer miljøproblemer i nærområdet vårt. Hvordan kan vi bidra til å "redde verden"? I Sommerskolens klimakamp leter vi etter gode ideer og kreative løsninger. Det vi finner ut av i løpet av uka presenterer vi i vår egen miljøblogg.

Glitrende krystaller, skjelettforskning og ville eksplosjoner

Bli med og undersøk eldgamle fossiler, vakre krystaller og spennende mineraler. Vi lager vulkaner og forsker på kjemiske reaksjoner. Kan vi få vann til å eksplodere? Og hva er oppskriften på en metamorf karamell? Sammen med lærere fra Forskerfabrikken utforsker vi mystiske skjeletter og undersøker hva som gjør at fly kan fly.